Фото ілюстративне. Джерело: Полтавська ОВА

Рашисти вбили понад 100 дітей у Маріуполі: опубліковано докази

Російські загарбники забрали життя понад сотні українських дітей під час облоги Маріуполя. Місцеві партизани знайшли докази дій терористів.

Про це йдеться у повідомленні мерії Маріуполя в Telegram.

"Завдяки Маріупольському спротиву вдалося отримати список вбитих дітей в Донецькій області за 2022 рік. Маріупольські діточки пройшли через реєстрацію в моргах на тимчасово окупованих: Маріуполь, Мангуш та Новоазовськ", — йдеться у повідомленні.

Вказується, що, згідно з отриманими даними, рашисти позбавили життя 101 дитину під час бомбардування Маріуполя.

"Згідно зі списком окупантів — 101 маріупольська дитина, з них тих, що можна опізнати — 87. Отримані дані дозволили нам верифікувати кількість дітей, які загинули під час облоги Маріуполя. Страшна цифра — 147 діточок", — заявив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Він додав, що кількість дітей може бути більшою. У мерії зауважили, що виклали частину документів росіян з дотриманням умов закону про захист персональних даних, розуміючи важливість інформації.

"Задля досягнення справедливості зберемо підтверджуючі зазначений жахливий факт документи й звернемось до правоохоронних органів з метою внесення даних про скоєний злочин до Єдиного реєстру досудових розслідувань для притягнення до кримінальної відповідальності. Кожен злочинець повинен бути покараний", — заявив міський голова Маріуполя.

Нагадаємо, російські окупанти створили колапс у медицині в Маріуполі. Через катастрофічну нестачу лікарів люди змушені стояти в чергах годинами. Кілометрові черги тягнуться на вулиці. Люди приходять задовго до відкриття лікарні. В місцевих чатах з’явилися пропозиції купити місце у черзі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.08.2023 05:23