Київська ГЕС. Фото ілюстративне. Джерело: uhe.gov.ua

Рашисти вдарили по Київській ГЕС: чи є загроза прориву греблі (відео)

Під час атаки в понеділок, 26 серпня, один з ударів російські окупанти завдали по Київській гідроелектростанції у Вишгороді. Однак загрози прориву греблі немає.

У цьому запевнив керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки й оборони України Андрій Коваленко.

"Щодо греблі Київської ГЕС — загроз немає. Зруйнувати її ракетами неможливо. Порівнювати з Херсонщиною не варто — там був підрив зсередини. Росіяни інформаційно використовують цю тему для нагнітання паніки, не більше", — написав він у своїх соціальних мережах.

Раніше в мережі з’явилося відео з наслідками атаки по Київській ГЕС у Вишгороді.

До речі, в липні в російському МЗС заявляли, що Україна нібито хоче влаштувати підрив гребель біля Києва та Канева. У нашому Міністерстві закордонних справ відкинули такі звинувачення. Своєю чергою, в Центрі протидії дезінформації пояснювали, що такими заявами рашисти намагаються викликати паніку серед українців.

Раніше начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко розповів про наслідки ворожої атаки в регіоні. Він, зокрема, повідомив про трьох поранених мешканців регіону.

Нагадаємо, що сьогодні російські загарбники масовано атакували Україну ударними дронами-камікадзе типу "Шахед" і ракетами. Вибухи лунали у багатьох регіонах, зокрема, на Київщині — там зафіксовано пошкодження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.08.2024 14:37