Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Рашисти випустили по Україні "шахеди": військові попередили про небезпеку

Ввечері 30 листопада армія країни-агресорки випустила по Україні групу ударних дронів-камікадзе. Військові попередили про загрозу.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

"Зафіксовано запуск ударних БпЛА типу Shahed з Чауди (Крим)", — йдеться у повідомленні.                         

Також військові закликають реагувати на повітряні тривоги, якщо вони пролунали. Станом на 20:15 тривогу по областях не оголошували.

Зауважимо, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснював, що тривалість оголошених повітряних тривог в Україні тепер суттєво збільшилась. Це насамперед пов'язано з тим, що російська армія під час тренувальних польотів МіГів почала виконувати інші завдання. Раніше, за його словами, коли МіГи злітали, повітряна тривога лунала приблизно 20 хвилин. Тоді росіяни відпрацьовували зліт та посадку, тренувальні польоти. Також були 1,5-годинні тривоги — це час, коли МіГ-31 відпрацьовує пальне. Літає, поки не витратить усе пальне, і повертається на базу. Зараз ворог інші завдання ставить перед собою — це відпрацювання дозаправлення в повітрі.

Нагадаємо, у ніч на 30 листопада 2023 року окупанти атакували Україну 20 ударними БпЛА типу Shahed. Атаки відбувалися з двох напрямків. У Повітряних силах уточнили, що в результаті бойової роботи знищено 14 ударних БпЛА. Протиповітряна оборона працювала у південних, східних і центральних областях держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.11.2023 20:14