Наслідки обстрілів у Бєлгородській області. Джерело: росЗМІ

Рашисти вирішили евакуювати тисячі дітей із Бєлгородської області через часті "прильоти"

Із Бєлгородської області Росії планують вивезти близько дев’яти тисяч дітей. Таким чином у цьому російському регіоні оголосили про часткову евакуацію через регулярні "прильоти".

Про це розповів губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков у коментарі російському виданню Life.

"Велику кількість сіл ми зараз відселяємо. Плануємо вивезення близько дев'яти тисяч дітей із Бєлгорода, Бєлгородського району, Шебекинського округу, Грайворонського району", — заявив він.

За словами губернатора, вже 22 березня 1,2 тисячі дітей планують вивезти у Тамбов, Пензу та Калугу, а після цього вони поїдуть у Ставропольський край.

Гладков наголосив, що ухвалено рішення вивезти з Бєлгородської області в інші регіони Росії близько дев’яти тисяч дітей "через обстріли з боку Збройних сил України".

За даними української розвідки, влада Бєлгородської області Росії вирішила проводити евакуацію місцевих мешканців у зв'язку з військовими діями російських добровольців. Перехоплення Головного управління розвідки розмови місцевої мешканки засвідчило, що населення міста Грайоворон Грайворонського району Бєлгородської області евакуюють.

Як відомо, 12 березня легіон "Свобода Росії", "Російський добровольчий корпус" і "Сибірський батальйон" узяли під контроль декілька населених пунктів, зокрема, у Бєлгородській та Курській областях. Російські добровольці анонсували удари по військових позиціях у Бєлгороді та Курську, мешканців закликали евакуюватися. Пізніше добровольці повторили свій закликав до евакуації.

Нагадаємо, що в Бєлгородській області від ранку понеділка, 18 березня, лунали вибухи. Росіяни скаржилися на атаку з використанням реактивної системи залпового вогню по території регіону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.03.2024 12:54