Фото: соцмережі

Рашисти виселяють людей зі своїх осель на Луганщині: Генштаб назвав причину

На окупованих територіях продовжують фіксуватися випадки використання загарбниками цивільної інфраструктури та приватної власності у власних цілях. Зокрема, в окремих населених пунктах Щастинського району Луганської області.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Згідно з наявною інформацією, виселення людей із власних осель відбувається для розквартирування військовослужбовців російських окупаційних військ.

Атаки ЗСУ

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження окупантів. Підрозділи ж ракетних військ і артилерії уразили дев'ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад пально-мастильних матеріалів, два зенітно-ракетних комплекси, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, а також станцію радіоелектронної боротьби.

Атаки ворога

Протягом минулої доби противник завдав п'ять ракетних та 16 авіаційних  ударів, здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. 
31 березня російська федерація завдала чергового ракетного удару по цивільних об’єктах, застосувавши балістичні ракети.

Для авіаударів противник також залучив шість ударних БпЛА типу "Шахед-136". Проте, усі вони були знищені нашими захисниками. 
Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою.

Ситуація на фронті

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби, завдяки організованим та злагодженим діям підрозділів Сил оборони України, а також особистій мужності кожного захисника, було відбито 70 атак противника на зазначених напрямках. Найінтенсивніші бої тривають за населені пункти Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка. 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що початок переговорного процесу з країною-агресоркою можливий лише тоді, коли РФ без бою виведе війська з України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.04.2023 07:27