Фото: Telegram Zelenskiy / Official

Зеленський пояснив, коли Україна сяде за стіл переговорів з Росією

Президент Володимир Зеленський заявив, що початок переговорного процесу з країною-агресоркою можливий лише тоді, коли РФ без бою виведе війська з України.

Відповідну заяву гарант зробив під час прес-конференції за результатами Бучанського саміту.

"Так, авжеж, буде фіксація закінчення війни. Але тільки за цим великим столом, там, де будуть порядні сидіти держави, і представник Російської Федерації, мені дуже складно, хто на той час буде представником Росії, який без бою спочатку виведе всі війська з нашої території, тоді починається дипломатичний формат", — сказав Зеленський.

За словами очільника держави, якщо Україна "силою буде вибивати їх всіх до кінця, то з такими людьми немає про що говорити в цілому", оскільки будуть великі втрати.

"Буде велика кількість жертв. Про що з цими людьми в цілому говорити? Вони повинні бути ізольовані, такими, кому не тиснуть руки. Ось і все", — підкреслив Зеленський.

Президент також нагадав, що раніше запропонував "формулу миру", де є "абсолютно конкретна послідовність дій, яка однозначно призведе до закінчення війни, бо ми хочемо миру".

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що війна в Україні завершиться за столом переговорів. Посадовець пообіцяв підтримати Володимира Зеленського в цих переговорах, аби Україна була в найвигіднішому положенні. 

Проте радник головнокомандувача ЗСУ генерал Віктор Назаров заявив, що переговори Києва та Москви можливі як мінімум після деокупації Запорізької та Херсонської областей. Назаров також переконаний, що війна Росії може тривати ще щонайменше один рік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.03.2023 22:34