Фото: Офіс Президента

Зеленський пояснив, навіщо Росія катує і тероризує українців

Президент Володимир Зеленський заявив, що російський терор направлений на те, аби насамперед знищити гідність людей. Росія хоче, аби люди "були пилом під ногами тих, хто утримує владу".

Про це глава держави сказав під час участі в заходах з нагоди річниці звільнення Бучі.

За його словами, на вулицях Бучі світ побачив справжнє російське зло без маскування.

"Чому Росія вбиває? Для чого Росія знущається, катує, тероризує? Вона прагне знищити гідність людей, щоб людина значила нуль. Щоб звичайна людина на території, яку Кремль контролює, була тільки пилом під ногами тих, хто утримує владу. Так і є в Росії сьогодні, і так ніколи не буде в Україні. Ніколи в усій Європі, на землі кожного із народів, які захищають свободу, як ми це робимо сьогодні", — наголосив Зеленський.

Глава держави заявив, що український народ зупинив найбільшу антилюдську силу нашого часу. 

"Минув рік від того дня, коли відбулося вигнання російських окупантів із нашого міста Буча. Міста, про яке тоді світ ще не знав, міста, про яке відтоді світ вже не забуде. На вулицях Бучі світ побачив російське зло, зло без маскування. Побачив те, що Кремль прагнув принести й на інші вулиці України, інші вулиці Європи й світу, які могли б захопити російські окупанти, могли б, якби не ви, якби не ми, якби не українці", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, 31 березня 2022 року ЗСУ витіснили російських загарбників з міста. Буча перебувала під окупацією 33 дні. У порівнянні з іншими населеними пунктами в Україні — це небагато, проте звірства, які російські нелюди вчинили у цей період, були одними з наймасштабніших з часів Другої світової війни. Про те, як рятувалося і живе сьогодні Місто-Герой Буча, читайте у нашому матеріалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.03.2023 17:22