Фото: Flickr

Окупанти тероризують мирне населення: ЗСУ повідомили про ситуацію на півдні України

Російські загарбники здійснюють терор проти цивільних на півдні України. Наразі ситуація там залишається досить складною.

Про це повідомила керівниця прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Ворог обстрілює мирні населені пункти, зокрема деокуповане Правобережжя. Також продовжуються атаки час від часу з напрямку Кінбурнської коси по Дніпро-Бузькому лиману і громаді, Очаківській громаді", — зазначила речниця.

Вона зауважила, що росіяни намагаються тероризувати місцевих за допомогою вогневого ураження, щоб тримати їх у постійному напруженні.

Крім того, рашисти на окупованому Лівобережжі відбирають у людей транспорт як водний, так і наземний.

"Знову ми знищили два човни, які вони облаштували під диверсійно-розвідувальні групи та намагалися просунутися в бік островів у дельті Дніпра. Ми продовжуємо також відстежувати їхню активність у напрямку цих островів, вона досить несистемна, а ситуативна. Коли вони тільки відчувають, що можуть дозволити собі якийсь рух, то намагаються просуватися, але ми відпрацьовуємо досить вдало", — підкреслила керівниця пресцентру. 

Нагадаємо, 12 березня російські терористи атакували місто Очаків Миколаївської області. Внаслідок обстрілу спалахнуло декілька автівок.

Також 11 березня російські війська вчергове обстріляли Херсон. Внаслідок влучення ворожого снаряду біля супермаркету загинуло троє цивільних осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.03.2023 08:34