Фото ілюстративне. Джерело: "Новинарня"

Взялися за фермерів: Генштаб розповів про терор рашистів на окупованих територіях

Російські загарбники продовжують терор на окупованих територіях. У Мангушському районі Донецької області вони знищили електроопору, через що в населеному пункті на декілька днів зникло електропостачання. А на Луганщині окупанти блокують місцевим фермерам можливість реалізовувати врожай.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

"Разом з тим, на тимчасово зайнятих територіях Луганської області у місцевих фермерів масово псується врожай літо-осінь 2022 року. Російська окупаційна адміністрація повністю блокує усім місцевим фермерам можливість реалізовувати зерно як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку", — зазначають у Генштабі.

Вказується, що окупаційна "влада" на неофіційному рівні заборонила усім місцевим пекарням приймати зернові від місцевих фермерів.

"Українські фермери в розпачі від великих втрат зібраного урожаю", — повідомив Генштаб. 

Щодо ситуації на окупованій частині Запоріжжя, то в Енергодарі рашисти із залученням місцевих колаборантів проводять пропагандистські заходи із висвітленням фейкових "переваг" приходу так званої "російської влади" в регіон та обґрунтування її легітимності.

Нагадаємо, раніше Генштаб повідомляв, що в місті Василівка Запорізької області окупанти облаштували катівню, де утримують проукраїнсько налаштованих громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.03.2023 18:36