Фото: Генеральний штаб ЗСУ \

Рашисти вночі атакували Україну ракетою та БпЛА: як відпрацювали Сили оборони

У ніч на 27 липня російська армія запустила на територію України ракету та безпілотники різних типів. У підсумку силами протиповітряної оборони було збито ракету Х-59/69, "Форпост" та 11 дронів різних типів.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук.

За інформацією військового, у ніч на суботу ворог атакував керованою авіаційною ракетою Х-59/Х-69 із повітряного простору тимчасово окупованої Запорізької області та чотирма ударними БпЛА Shahed із Приморсько-Ахтарська — РФ.

"Усі цілі було збито силами та засобами Сил оборони України у Дніпропетровській, Полтавській, Харківській та Київській областях", — йдеться у зведенні Олещука.

Крім того, як зазначив командувач Повітряних сил, протягом минулої та за поточну добу протиповітряною обороною знищено ще вісім повітряних цілей на південному та північно-східному напрямках: чотири розвідувальні БпЛА Supercam, один ударно-розвідувальний БпЛА "Форпост", один БпЛА (тип встановлюється), два баражуючих боєприпаси "Ланцет".

Робота Сил ППО у ніч на 27 липня

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Раніше повідомлялось, що 26 липня російські військові майже 20 разів атакували Дніпропетровщину. Вибухи лунали у Нікополі, Покровській, Марганецькій, Мирівській, Червоногригорівській громадах.

Нагадаємо, у ніч на 26 липня окупанти вгатили "шахедами" по гуртожитку у Ніжині Чернігівської області. Кількість поранених зросла до 15 осіб, а будівля, в яку поцілили російські загарбники, непридатна для проживання.

Станом на ранок 27 липня російські загарбники вивели в акваторію Чорного моря один ворожий корабель. Він є носієм крилатих ракет "Калібр".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.07.2024 10:24