Фото ілюстративне. Джерело: "Укрінформ"

Рашисти загальмували наступ на Лиманському напрямку: військові повідомили про проблеми ворога

Минулої доби, за даними Генерального штабу Збройних сил України, ворог не проводив наступальні дії на Лиманському напрямку. Це пов’язано з тим, що окупанти не можуть атакувати одразу на кількох відтинках фронту.

Про це повідомив начальник прес-служби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

"Ворогу складно вести одразу такий масштабний наступ на різних ділянках фронту. Проте навіть одразу на Лиманському та Куп’янському напрямках, отримавши по зубах окупантам складно розпорошувати зусилля, тому він вирішив закцентувати на найважливішій для себе цілі, а саме до настання холодів здобути собі й вигідні позиції, і спробувати максимально просунутися до Куп’янська", — сказав Євлаш.

Військовий наголосив, що так просто ворог просунутися не зможе, адже протягом довгого часу українські захисники укріплювали позиції, робили мінно-вибухові загородження, і противник вже наражається на них. За словами Євлаша, на Куп’янському напрямку працює постійно генерал-полковник Сирський, який спілкується безпосередньо з військовими, які тримають там оборону, а також із командирами, які проводять оборонні операції.

На Сході ворог за минулу добу обстріляв позиції Сил оборони України 687 разів, використовуючи реактивну артилерію, ствольну, міномети різних калібрів й авіацію — Су-35, Су-34, які здатні скидати керовані авіабомби, й армійську авіацію — К-52 та Мі-8.

Учора наші захисники ліквідували на Сході 163 окупанти та уразили 24 зразки техніки ворога. Євлаш наголосив, що дещо зменшується інтенсивність бойових дій на фронті, оскільки розпочинається сезон дощів, тому для ворога значно складніше проводити наступальні операції.

"Проте наше основне завдання — докладати максимальну кількість зусиль, аби сточувати сили противника", — наголосив військовий.

Він додав, що ворог акцентує наступ поблизу Синьківки, Іванівки, Стельмахівки та Надії, проте наші захисники відбивають атаки, не даючи противнику просунутися.

Нагадаємо, що Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Водночас українські воїни мають частковий успіх в районі західніше Вербового Запорізької області. Українські воїни завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2023 12:59