Фото: соцмережі / ілюстративне

Рашисти завезли на Херсонщину партію пропагандистських книг з Рязані: подробиці від Нацспротиву

Російські загарбники завезли партію пропагандистських книг з Рязані на тимчасово захоплені території Херсонської області. Натомість українські книги вороги або спалюють, або викидають.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

У Спротиві наголосили, що традиційно більшість книг є псевдоісторичними, адже саме на фейкове бачення історії ставить ставку Кремль у своїй пропаганді. 

"Книги завезли у бібліотеки Скадовська, Генічеська та Чаплинки. Натомість українські книги ворог або спалює, або викидає їх", — йдеться у повідомленні ЦНС.

У Центрі національного спротиву додали, що кожен дотичний до політики русифікації та знищення українського продукту понесе відповідальність.

Нагадаємо, за даними Нацспротиву, на тимчасово окупованих територіях росіяни погрожують відбирати житло у місцевих мешканців. Це стосується тих українців, які не переоформили його, згідно із законодавством Російської Федерації.

Також російські загарбники привласнили майже 500 підприємств на тимчасово окупованих територіях України. У такий спосіб вони продовжують економічний терор.

Раніше у Нацспротиві повідомляли, що репресивна машина Російської Федерації продовжує діяти на тимчасово окупованих територіях. З початку 2024 року на захоплених територіях зафіксовано близько трьох сотень затримань місцевих жителів. Йдеться про справжнє викрадення наших громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.03.2024 07:01