Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Рашисти погрожують відбирати житло у мешканців окупованих територій: який метод терору використовують

На тимчасово окупованих територіях росіяни погрожують відбирати житло у місцевих мешканців. Це стосується тих українців, які не переоформили його, згідно із законодавством Російської Федерації.

Про це повідомили в Центрі національного спротиву.

"Під час перевірок мешканців тимчасово окупованих територій росіяни вимагають перереєстрацію нерухомості", — йдеться в повідомленні.

У Центрі нацспротиву також розповіли, що окупанти продовжують рейди на тимчасово окупованих територіях — перевіряють телефони на наявність співпраці зі Силами оборони та наявності російського паспорта.

"Останнім часом все більше уваги приділяють оформленню документів відповідно до російського законодавства. Якщо нерухомість не зареєстрована так, як хоче ворог, — її погрожують конфіскувати та віддати російським військовим, або росіянам, які приїхали працювати на тимчасово окуповані території", — пояснили в Центрі нацспротиву.

Там також закликали передавати інформацію про зрадників і представників окупаційних адміністрацій, які дотичні до всіх незаконних дій. Передати інформацію можна за цим посиланням.

Нагадаємо, що Російська Федерація посилює тиск і активізує заходи з імітації так званих "виборів Путіна" на тимчасово окупованих територіях. Для цього на поневолені території прибули спеціально підготовлені загони, які куруватимуть фальсифікаціями та стежитимуть за роботами так званих "виборчих комісій".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2024 16:30