Фото: Flickr

На окуповані території України прибули спецзагони з Кремля для підготовки до фальсифікації виборів в Росії, — ГУР

Російська Федерація посилює тиск та активізує заходи з імітації так званих "виборів Путіна" на тимчасово окупованих територіях (ТОТ). Для цього на поневолені території прибули спеціально підготовлені загони, які куруватимуть фальсифікаціями та стежитимуть за роботами так званих "виборчих комісій".

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Telegram-каналі.

Зазначається, що одне із завдань цих  загонів — до 10 березня 2024 року прозвітувати про готовність до "голосування" працівників підприємств на окупованих територіях, а також надати прогноз "підтримки" Путіна. Також у Кремлі затвердили новий "порядок" проведення "голосування" на ТОТ України.

"Свіжа московська методичка передбачає, що взяти участь у незаконних "виборах" на поневолених територіях можна як з російським, так і з українським паспортом, ID-карткою чи іншим документом, який посвідчує особу", — йдеться у повідомленні.

У розвідці наголошують, що таке рішення засвідчує провал примусової паспортизації на окупованих територіях України, а також є черговим інструментом російських спецслужб для  виявлення "неблагонадійних" українців для здійснення репресій.

"За завданням із Москви окупаційні адміністрації та пропагандисти  активно поширюють фейки про начебто "85% підтримки" Путіна на ТОТ України, а також просувають так звану систему "мобільний виборець", яка, зокрема, дозволяє "проголосувати" онлайн і "без реєстрації" на захоплених територіях  Херсонської та Запорізької областей", — наголошують в ГУР.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін заявив, що для Росії війна проти України — це питання життя та смерті. В інтерв'ю російському пропагандисту Павлу Зарубіну він розповів, що події на полі бою нібито визначать подальшу долю країни-агресорки. Путін наголосив, що питання війни проти України є "чутливим" для РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.02.2024 14:10