Скріншот із відео

Рашисти знову "поливали вогнем" Херсонщину: які наслідки (відео)

Уночі та зранку 5 червня військові Російської Федерації масованим вогнем обстріляли житлові квартали Херсона та населені пункти області. Зокрема, ворог цілив по медичному закладу, житлових будинках та об'єкту критичної інфраструктури.

Про це повідомили в Херсонській обласній військовій адміністрації.

Попередньо, місто атакували із реактивних систем залпового вогню. Обстріли велися також забороненими запалювальними боєприпасами, що призвело до великої кількості пожеж. 

"Окупанти обстріляли один із медичних закладів, в якому на момент атаки знаходилися 135 пацієнтів та 44 медики. Дивом вони не постраждали. У лікарні вибито вікна та двері", — зазначили в ОВА. 

Через удари армії РФ також пошкоджено з два десятки житлових будинків, гаражі, автомобілі, два освітні заклади. Унаслідок нічних обстрілів Херсона постраждала 47-річна жінка. Їй надали медичну допомогу на місці, від госпіталізації відмовилася. 

"Крім цього, з артилерії обстріляли й Микільське Херсонського району — по мирному населеному пункту зафіксовано десятки "прильотів". Через удари армії РФ пошкоджено житлові будинки та обʼєкт критичної інфраструктури", — додали в ОВА.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала колаборанта у звільненому Херсоні. Фігурантом виявився посадовець Херсонської обласної військової адміністрації. За даними слідства, під час тимчасової окупації міста колаборант добровільно погодився увійти до створеного агресором "головного управління міністерства внутрішніх справ Херсонської області". Там його призначили "старшим експертом відділення бухгалтерських і фінансово-аналітичних експертиз експертно-криміналістичного центру".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.06.2023 10:57