Реальна кількість перевищує офіційні дані: в ООН назвали кількість жертв війни в Україні

10 ТРАВНЯ 2022 15:29

З початку повномасштабної війни Росії в Україні загинули три тисячі 381 цивільний, ще три тисячі 680 отримали поранення. Але реальна кількість жертв на тисячі перевищує офіційні дані.

Про це на брифінгу у Женеві заявила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер, пише TrueUA із посиланням на Reuters.

"Ми працювали над оцінками, але поки що можу сказати тільки те, що це на тисячі більше, ніж ті цифри, які ми вам зараз дали", – сказала Богнер.

Посадовиця назвала Маріуполь "великою чорною дірою", куди було важко отримати повний доступ і повністю підтверджену інформацію.

Також, за даними ООН, з 24 лютого було зафіксовано 204 випадки насильницьких зникнень, переважна більшість із них пов'язана з діями російських військових та пов'язаних з ними збройними формуваннями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що росіяни примусово переселили у РФ понад 500 тисяч українців, зокрема 121 тисячу дітей – при цьому українцям видають документи, які забороняють залишати російські регіони протягом двох років.

Суспільство, 10.05.2022 15:29