Референдум в Каталонії: сотні потерпілих

02 ЖОВТНЯ 2017 12:28

Щонайменше 844 людини постраждали в Каталонії в результаті дій правоохоронних органів, які намагалися не допустити проведення референдуму про незалежність автономії від Іспанії, передає TrueUA з посиланням на AFP.  

Про це повідомив каталонський департамент охорони здоров'я, посилаючись на дані лікарень, куди люди зверталися за допомогою. Зіткнення відбувалися практично у всіх ділянках для голосування. Іспанська поліція перешкоджала допуску виборців, забирала документи і бюлетені.  

Глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон проголосував в Корнелья-дель-Тері - на ділянку, де він збирався проголосувати спочатку, прибула цивільна гвардія.  

Точне число поранених невідоме, найбільше постраждалих у Барселоні - більше 300.   

Кілька чоловік знаходиться у важкому стані. За даними поліції, в сутичках брали участь радикально налагоджені групи молодих людей.   

Каталонська влада звинувачує Мадрид «в застосуванні непропорційно жорстких заходів».   

Карлес Пучдемон призвав Євросоюз негайно втрутитися в конфлікт: «Ми громадяни ЄС, - заявив він, - а наші права і свободи порушуються». Нападам піддалися і поліцейські, серед них щонайменше 12 потерпілих.   

Іспанські ЗМІ повідомляють про те, що прокуратура країни прийме заходи проти каталонської поліції, співробітники якої в неділю уранці не стали перешкоджати відкриттю ділянок для голосування.   

Йдеться про учбові заклади, більшість яких з п'ятниці були зайняті активістами, щоб запобігти їх закриття. 

 

Події, 02.10.2017 12:28