Роман Насіров. Фото: ДФС

Рекордний хабар голові ДФС: викрито схему легалізації понад 21 млн євро

Національне антикорупційне бюро і Спеціальна антикорупційна прокуратура викрили схему легалізації хабаря, одержаного головою Державної фіскальної служби у 2015—2016 роках. Колишньому очільнику ДФС оголошено підозру.

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

У НАБУ не уточнюють імені та прізвища фігуранта, однак відомо, що посаду голови ДФС у 2015-2016 роках обіймав Роман Насіров. Крім того, підозри отримали й близька особі екс-голови ДФС, та його радник.

За даними слідства, протягом грудня 2015 — березня 2016 років близька особа очільника ДФС посприяла в отриманні частини неправомірної вигоди останнім у сумі понад 13 мільйонів євро, які надійшли на рахунки підконтрольної компанії-нерезидента (Британські Віргінські Острови). 

"Протягом травня 2017 — квітня 2018 років вказана особа, яка є власником групи будівельних компаній, легалізувала всю суму одержаного хабаря та витратила її на придбання недобудованого житлово-офісного комплексу з паркінгом у центрі Києва. Комплекс продовжили будувати та отримувати додаткові доходи, зокрема у 2022-2023 років", — зазначають в НАБУ. 

хабар голові ДФС Роману Насірову

Інфографіка: НАБУ

Решту грошей — 7,9 мільйона євро, що були на рахунках ще однієї підконтрольної компанії-нерезидента (Британські Віргінські Острови), — легалізував радник Насірова. Яким чином були легалізовані ще 5,5 мільйона доларів — ще встановлюється.

Проте наприкінці минулого року правоохоронці арештували 81 об'єкт нерухомості, пов'язаний з організатором схеми. Крім того, арешт наклали й на 30 мільйонів грн, які підозрюваний раніше "відмив".

Нагадаємо, очільнику Центру протидії корупції Віталію Шабуніну можуть оголосити підозру за скоєння щонайменше двох злочинів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.06.2024 16:41