Людмила Марченко. Джерело: Facebook

САП завершила слідство у справі нардепа Марченко, яка викидала хабар через паркан (відео)

Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила слідство у справі щодо отримання народним депутатом Людмилою Марченко та її помічницею 11,3 тисячі доларів за перетин кордону. Детективи Національного антикорупційного бюро відкрили матеріали справи стороні захисту для ознайомлення.

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"У межах досудового розслідування встановлено, що депутат спільно зі своєю помічницею за грошову винагороду обіцяла громадянам забезпечити прийняття уповноваженим особами обласної військової адміністрації рішення про дозвіл на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до інформаційної системи "Шлях", — йдеться в повідомленні.

Встановлено два епізоди протиправної діяльності нардепа та її помічниці, а саме отримання 11,3 тисячі доларів від двох громадян за безперешкодний перетин кордону.

Справа Людмили Марченко

Правоохоронці встановили, що депутатка разом зі своєю помічницею, пообіцяли громадянину України організувати виїзд за кордон за грошову винагороду. Зазначається, що вони мали забезпечити прийняття уповноваженим особами обласної військової адміністрації рішення про дозвіл на виїзд за межі України. Також чоловіка мали внести до Інформаційної системи "Шлях".

Згодом співучасники надіслали звернення благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій. На підставі звернення ОВА було прийнято рішення про надання дозволу вказаному громадянину на проїзд як волонтера через держкордон України. Він нібито мав перевозити гуманітарний вантаж на територію України. Після одержання дозволу помічниця нардепа зустрілась з громадянином та отримала від нього другу частину обумовлених коштів — 2 800 доларів США. 

У вівторок, 11 липня, за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру у зловживанні впливом чинному народній депутатці.

Нагадаємо, що ще в липні правоохоронці опублікували відео, на якому видно, як нардепка у паніці намагається сховати 2 800 тисяч доларів хабара на своєму подвір'ї. Проте в останній момент жінка вирішила позбутися коштів взагалі й викинула їх за паркан. Після цього на її порозі з'явилися детективи НАБУ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.10.2023 19:49