Рекордно теплий січень

05 ЛЮТОГО 2020 14:25

Минулий місяць став найтеплішим січнем за всю історію Європи, за даними Європейської служби «Коперник».

Середня температура на планеті в перший місяць року виявилася на 0,03 градуса вище в порівнянні з січнем 2016- го, який раніше вважався найтеплішим місяцем з початку ведення статистики.

Січень 2020 року в Європі був приблизно на 0,2° C тепліше, ніж попередній рекордний в 2007 році. Нинішня температура була на 3,1° C вище середнього показника, зареєстрованого в період з 1981 по 2010 рік.

У ряді регіонів Австрії, Німеччини, Швейцарії після сильних дощів почалися повені. В Австрії дощі йшли більше доби, після чого різко настали заморозки. В результаті вода не змогла просочуватися в землю, і це призвело до затоплення доріг та будинків.

Під загрозою повені виявилися і сільськогосподарські угіддя та будинки в Румунії. У центральних гірських районах країни в результаті високих температур, що встановилися на минулому тижні, почали танути брили льоду і блокувати русла річок.

А в Болгарії зовсім інша картина - посушлива, безсніжна зима. На думку експертів, пізніше це призведе до серйозної посухи на всій території країни, де запаси питної води вже сьогодні мінімальні, повідомляє Euro News.

Світ, 05.02.2020 14:25