Віктор Рябічев. Джерело: Офіс генпрокурора

Ректор луганського університету отримав 10 років ув’язнення за активну участь у проведенні "референдуму"

Ректор захопленого "Луганського університету імені Даля" Віктор Рябічев допомагав російським загарбникам організувати так званий "референдум". Його визнано винним у пособництві окупантам. Він отримав десять років ув'язнення.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора України.

"За публічного обвинувачення Івано-Франківської обласної прокуратури суд визнав мешканця Луганщини винним у пособництві державі-агресору. Його засуджено до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна", — йдеться в повідомленні.

У суді прокурор довів, що ректор так званого "Луганського університету імені Володимира Даля" брав активну участь у підготовці та проведенні псевдореферендуму.

"У липні 2022 року він організував у приміщенні університету засідання так званого "другого складу громадської палати ЛНР". На ньому ухвалили рішення щодо створення "громадського штабу референдуму про приєднання ЛНР до Росії". Ректор надав приміщення навчального закладу для голосування та розміщення так званої виборчої комісії", — зазначили в Офісі генпрокурора.

Там також додали, що в день "волевиявлення" засуджений голосував на "камеру". В пропагандистському відео незаконний референдум подали як довгоочікувану подію для громадськості Луганська та студентів університету.

Нагадаємо, в листопаді стало відомо, що за матеріалами Служби безпеки України судитимуть 11 організаторів псевдореферендуму на Луганщині. Їх звинувачують за двома статтями Кримінального кодексу України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.12.2023 13:53