Затримання організаторів псевдореферендуму. Джерело: Херсонська обласна прокуратура

Організовували псевдореферендум у селі: на Херсонщині судитимуть матір і доньку

Прокурори Херсонської обласної та Бериславської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох місцевих мешканок. Їм інкримінують колабораційну діяльність на користь агресора.

Про це повідомила прес-служба Херсонської обласної прокуратури. Слідство встановило, що обвинувачені — мати з донькою — у вересні 2022 року брали участь у роботі так званих "виборчих комісій".

"Їх створила окупаційна влада для проведення псевдореферендуму щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії тимчасово окупованої території Херсонщини", — зазначили в прокуратурі.

Слідчі з’ясували, що, як члени незаконно створених комісій, вони ходили по домівках мешканців села Максима Горького, закликаючи їх голосувати на користь країни-агресора та видавали "бюлетені".

"Наразі жінок утримують під вартою, де вони очікуватимуть на вирок суду", — підсумували в Херсонській обласній прокуратурі.

Затримання організаторів псевдореферендуму

Затримання організаторів псевдореферендуму. Джерело: Херсонська обласна прокуратура

Нагадаємо, раніше працівники Служби безпеки України викрили та затримали чотирьох організаторів незаконного "референдуму" у Херсонській області. Колаборанти погрожували людям насильством та катівнями.

За даними правоохоронців, зрадниками виявилися місцеві мешканці, які на початку повномасштабного вторгнення добровільно пішли на співпрацю з ворогом і отримали "посади" в окупаційних адміністраціях. Їх призначити до складу створених окупантами "дільничних виборчих комісій". Вони мали сфабрикувати результати фейкового "референдуму".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.10.2023 12:10