Фото: Міноборони

Резніков може звільнитися з Міноборони, а його місце займе Буданов, — ЗМІ

Міністр оборони Олексій Резніков може звільнитися з посади наступного тижня. На його місце можуть призначити очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

Про це повідомила "Українська правда" з посиланням на власні джерела.

За інформацією видання, наразі Офіс президента шукає для Резнікова нову посаду, адже не хочуть, аби він полишав команду.

За даними журналістів, Резніков може очолити Мінʼюст. А чинного очільника відомства Дениса Малюську можуть призначити послом в одній із європейських країн.

На запитання УП про ймовірність свого звільнення Резніков сказав, що не мав розмов про необхідність залишити посаду.

"У мене жодних розмов, що я маю припинити діяльність на цій посаді не відбувалося. Я повторю свою відповідь іншим ЗМІ: "Кожен чиновник повинен усвідомлювати, що на своїй посаді він не на все життя. Він має почати етап і завершити його. Тому я готовий до будь-якого розвитку подій. За те, що зробив, мені не соромно аж ніяк. Мені точно буде, що показати, що я зробив. А все решта  подивимося. Але кожен раз після того, як спілкуюся з УП  дійсно щось відбувається, це цікавий символ", — розповів Резніков.

Натомість посаду очільника оборонного відомства України найімовірніше очолить Буданов. Відомо, що він вже шукає собі заміну в ГУР.

"Кирилу дуже важко йти з ГУР, він не хоче в МО, бо розуміє, що це величезна бюрократична машина. Але роздумувати часу вже особливо немає", — пояснює джерело УП серед силовиків.

Нагадаємо, 1 лютого Кабінет Міністрів звільнив керівників Державної митної служби України. Своїх посад лишилися в.о. голови митниці і двоє заступників.

Війна, 05.02.2023 12:50