Фото: скриншот із відео

Резніков про майбутній контрнаступ: Глобально ми готові

Глобально Збройні сили України готові до контрнаступу. Усі очікують лише сприятливої погоди та відповідного рішення командування. 

Таку заяву зробив міністр оборони Олексій Резніков під час прес-конференції 28 квітня.

За його словами, підготовка до контрнаступу завершується, Україна вже має для нього відповідні сили й засоби.

"Окрім зброї й військової техніки ще має бути її опанування нашими військовослужбовцями. Ми дуже сучасні системи отримали, особливо в частині "броньованого кулака". Окрім танкової коаліції, до якої входять в першу чергу Leopard 2 і Challenger, трохи пізніше приїдуть Leopard 1", — повідомив Резніков.

Він зауважив, що Україна ще очікує на танки Abrams. Проте, найімовірніше, вони не встигнуть приїхали до початку найближчого контрнаступу. Екіпажі, які працюватимуть із цими бойовими машинами, вже поїхали на навчання.

"Окрім того, в нас велика кількість броньованих машин різного типу: і Bradley, і Marder, і Stryker, і C90. Там завершуються ще курси підготовчі. Сама техніка оголошена підготовлена і частково доставлена, а є техніка, на якій завершуються навчальні програми та вже екіпажі разом з ними прибудуть тоді, коли буде визначено головкомом в необхідне місце", — сказав міністр.

Резніков додав, що в глобальному сенсі Україна готова до початку контрнаступальних дій: 

"Якщо в глобальному сенсі, у високому відсотковому режимі ми готові. Далі питання за Генеральним штабом, за командуванням. Починаючи від генерала Залужного і до генералів по напрямках. Як тільки буде божа воля, погода і рішення командирів — ми це зробимо".

Нагадаємо, раніше міністр оборони повідомляв, що українці дізнаються про контрнаступальні дії Збройних сил перш за все від бійців, які братимуть в ньому участь. Усім потрібно набратись терпіння перед важливою операцією наших Збройних сил.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.04.2023 13:37