Фото: "АрміяInform"

Резніков різко відреагував на заяви про "повільний контрнаступ"

Міністр оборони Олексій Резніков відреагував на зауваження щодо "повільного" контрнаступу Збройних сил України. Глава відомства наголосив, що "все йде за планом".

Заяву Олексія Резнікова цитує німецьке видання Bild. 

Міністр зазначив, що всі, хто був залучений в підготовку контрнаступу знають, що він іде так, як було задумано.

"Все дійсно йде за нашим планом. Цей план також попередньо обговорювався з нашими партнерами. І всі, хто дійсно бере участь у цьому процесі, всі про це знають. Вони знають, яка оборона противника, які зони безпеки, де мінні поля, де танки оточені, де укріплення...", — сказав міністр.

Резніков наголосив, що Сили оборони просувається повільно, тому що, на відміну від Росії, наша країна хоче захистити життя своїх солдатів і зберегти військову техніку. 

"Ми не будемо відправляти наших солдатів на смерть у бою без жодного результату. Контрнаступ - це не фільм. Мова не йде про голлівудський блокбастер", — сказав Резніков.

Контрнаступ ЗСУ

Українська армія розширила прорив ворожих оборонних ліній у Запорізькій області. В Інституті вивчення війни вважають, що Сили оборони наблизилися до другої лінії оборони Російської Федерації на даному напрямку. 

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний сказав офіційним особам США, що Сили оборони перебувають на порозі прориву

На геолокаційних кадрах, опублікованих 24 серпня, видно, що українська армія просунулася вперед у напрямку російських оборонних рубежів на захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова).

Багато російських військових та блогерів висловлюють занепокоєння проривом ЗСУ оборонних ліній у Запорізькій області: вони сходяться на думці, що це критичний момент на полі бою. За даними аналітиків, російським військам необхідно утримувати свої позиції як мінімум ще півтора місяця, щоб спробувати досягти успіхів на іншій ділянці лінії фронту.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час візиту до Данії 20 серпня, коментуючи контрнаступ українських захисників, заявив, що їм бракувало зброї для потужних атак влітку. Він наголосив, що Україна не буде ризикувати життями тисяч захисників заради просування до п'яти-восьми кілометрів, коли немає потужної зброї.

Своєю чергою командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що противник проводить перегрупування своїх сил та засобів на Куп’янському і Лиманському напрямках. Після місяця жорстких боїв та значних втрат перекидають з території Російської Федерації нові сформовані бригади та дивізії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.08.2023 19:59