Фото: Офіс президента України

Чи відбудеться відставка Резнікова: Зеленський вперше відповів на чутки

Президент України Володимир Зеленський відмовився коментувати ймовірну відставку міністра оборони Олексія Резнікова. Глава держави готовий розмовляти про це тільки після підписання відповідного указу.

Таку заяву Зеленський зробив у середу, 23 серпня, під час зустрічі зі ЗМІ. Варто відзначити, що чутки про можливу відставку міністра вже кілька місяців точаться у медійних та політичних колах.

"Я готовий коментувати будь-які кадрові рішення в нашій державі після того, як будуть підписані мною відповідні укази", — сказав президент.

Скандал із закупівлями для ЗСУ та чутки про відставку Резнікова

У січні 2023 року журналісти опублікували інформацію, яка свідчить про нібито фінансові махінації Міноборони. Зокрема, ЗМІ повідомили, що міністерство начебто закладає на продукти для військових удвічі більшу ціну, ніж вона є насправді.

У відомстві назвали це маніпуляцією та повідомили, що готують матеріали до Служби безпеки України "з метою проведення розслідування щодо поширення завідомо неправдивих відомостей, які заподіюють шкоду інтересам оборони в особливий період".

Сам Олексій Резніков заявив, що оприлюднена в ЗМІ інформація про зловживання під час закупівель харчування для війська є маніпуляцією. Водночас у НАБУ повідомили, що почали відповідне кримінальне провадження ще до розголосу у медіа. Вже 23 січня Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки провів засідання щодо скандалу з Міноборони. Наступного дня заступник міністра оборони України В’ячеслав Шаповалов подав у відставку.

У лютому були чутки, що посаду міністра можуть віддати керівнику Головного управління розвідки Кирилу Буданову. Однак пізніше стало відомо, що Резніков не йде у відставку. Офіційно причини цього рішення не пояснювали. Після цього Резніков заявляв, що Зеленський попросив його залишитися на посаді. У квітні міністр все ж заявив, що після перемоги України у війні з Росією хоче піти у відставку.

Нагадаємо, минулого тижня ЗМІ з посиланням на співрозмовників у владі повідомили, що Зеленський шукає заміну Олексію Резнікову на посаді міністра оборони. Розглядаються щонайменше нібито два кандидати. Своєю чергою міністр оборони України Олексій Резніков прокоментував чутки, що президент шукає йому заміну на посаді очільника відомства. Він заявив, що керівництво Міноборони для нього "тимчасова історія", а звільнитися він і сам може.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.08.2023 13:53