Фото: аrmyinform.com.ua

Порушення в Міноборони на 2,5 млрд грн: з'явилась реакція Резнікова

У червні Державна аудиторська служба (ДАСУ) за результатами перевірки Міноборони знайшла порушень на 2,5 мільярда гривень. Такі висновки відомства створили величезні проблеми українській армії та українському бізнесу.

Про це написав глава Міноборони України Олексій Резніков у статті для Forbes Ukraine.

Міністр не згоден з тим фактом, що українські виробники, які співпрацюють з Міноборони, не можуть мати прибуток. На його думку, такий стан справ є абсурдним та створює великі проблеми для армії та самих виробників.

"У мене і, я переконаний, у левової частки українців пріоритет один — наближати перемогу над ворогом. Все, що наближає перемогу, — добре, що віддаляє і збільшує її ціну", — погано. Дуже простий критерій оцінювання. Допомагає діяти й ухвалювати рішення у складних обставинах. 

Резніков наголосив, що, є люди, у яких інші пріоритети та критерії для ухвалення рішень. 

"І це стає дуже складно ігнорувати, і тим більше — толерувати. Зараз ми маємо саме таку ситуацію, коли абсурдні висновки ДАСУ створили величезні проблеми й українській армії, й українському бізнесу", — зазначив міністр.

Міністр додав, що аудитори провели велику роботу, зібрали багато корисного матеріалу, але водночас хтось вирішив, що українські постачальники Міноборони — і державні, і приватні, які забезпечують армію, — "не мають права на прибуток".

"З юридичного погляду позиція Міноборони є бездоганною. Ми переконані, що український бізнес, який забезпечує армію, має право на прибуток. Українське законодавство це гарантує. Тому ми оскаржили підхід Держаудиту в суді. Бо ситуація не вимагає якихось змін до законодавства чи складних кроків. У наявності є все, щоб діяти розумно і законно. Йдеться винятково про підхід до правозастосування", — додав Резніков.

Нагадаємо, Нагадаємо, днями тимчасового виконувача обовʼязки директора Департаменту ресурсного забезпечення Міністерства оборони України Руслана Ригованова відсторонили від посади. Це сталось після оприлюднення інформації про його участь в антиукраїнських програмах на російському телебаченні та після звинувачень у причетності до дерибану НПП "Голосіївський".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.07.2023 16:57