Фото: "АрміяInform"

Резніков прокоментував чутки, що Зеленський шукає йому заміну

Міністр оборони України Олексій Резніков прокоментував чутки, що президент шукає йому заміну на посаді очільника відомства. Він заявив, що керівництво Міноборони для нього "тимчасова історія", а звільнитися він і сам може.

Про це Резніков сказав в інтерв’ю "24 каналу".

"Коли ми з президентом в серпні 2021 року обговорювали його пропозицію (щодо посади, — ред.), він знав, що це не було моєю мрією. Ми одразу обговорили, що це — тимчасова історія для мене. Я не є людиною, яка хоче бути чиновником все своє життя. В мене немає політичних амбіцій. Він знає про мої плани та бажання читати лекції та займатись приватною практикою", — пояснив міністр оборони.

Урядовець додав, що подібні рішення ухвалює президент. Водночас, додав Резніков, звільнитись може й сам, якщо "уже не буде сил та почуття гумору сміятись над людьми, які бажають його відставки".

Нагадаємо, у лютому цього року у "Слузі народу" анонсували, що після низки корупційних скандалів у Міноборони Олексія Резнікова можуть відправити у відставку. Наголошувалося, що посаду міністра можуть віддати керівнику Головного управління розвідки Кирилу Буданову. Однак пізніше стало відомо, що Резніков не йде у відставку. Офіційно причини цього рішення не пояснювали.

Після цього Резніков заявляв, що Зеленський попросив його залишитися на посаді. У квітні міністр все ж заявив, що після перемоги України у війні з Росією хоче піти у відставку.

Минулого тижня ЗМІ з посиланням на співрозмовників у владі повідомили, що Зеленський шукає заміну Олексію Резнікову на посаді міністра оборони. Розглядаються щонайменше нібито два кандидати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.08.2023 00:12