Фото: Facebook Генеральний штаб ЗСУ

Резніков розповів, де і коли росіяни можуть знову піти у наступ

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що російська армія полишила тактику одночасного захоплення України. Новий великий наступ буде сконцентрований на сході та півдні.

Про це Резніков розповів у інтерв’ю "Українській правді".

За словами міністра, зараз найбільш серйозні угруповання російських сил перебувають на сході та півдні. Це може означати, що окупанти концентруються для того, щоб піти іншою тактикою на цих напрямках.

"Тактику одночасного захоплення України росіяни спробували в лютому минулого року. Вона не спрацювала. Тобто ресурс був розпорошений, вони втратили багато елітних підрозділів. Зараз у них нова тактика – це концентровані, повзучі спроби, по трохи, по десять метрів, захоплювати, відтісняти, віджимати", — розповів Резніков.

Міністр впевнений, що загарбники не підуть знову на Херсон, бо вони знищили мости під час відступу. Але є загроза, що окупаційна армія рухатиметься по суходолу у запорізькому напрямку з метою розширити сухопутний коридор на Крим, щоб продовжити постачання.

За словами Резнікова, єдиною небезпекою для міст є ракетні й дронові удари. Разом з тим, існує чітке розуміння, де і скільки у росіян сконцентровано військ. І зокрема, на білоруському напрямку наразі нічого надзвичайного не спостерігається – там нині перебуває до 12 тисяч російських військовослужбовців і відповідна кількість техніки.   

Нагадаємо, за словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, великий наступ росіян розпочнеться в будь-який момент, після 15 лютого. За прогнозами західних розвідок, наступу варто чекати наступні десять днів.

Війна, 06.02.2023 13:57