Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Річниця "часткової мобілізації" в РФ: британська розвідка пояснила, що знижує моральний дух окупантів

Відсутність ротації мобілізованих російських військових суттєво впливає на їх моральний стан і спроможність виконувати завдання на фронті.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посилання на дані розвідки.

"Сьогодні, 21 вересня 2023 року, виповнюється річниця оголошення президентом Росії Володимиром Путіним про "часткову мобілізацію" 2022 року, під час якої близько 300 тисяч російських резервістів призвали служити в Україні", — нагадали у британському Міноборони.

Там зауважили, що 15 вересня 2023 року голова комітету Держдуми РФ з оборони, колишній генерал Андрій Картаполов повторив, що мобілізовані зобов’язані проходити службу на час "спеціальної військової операції". Він також зазначив, що ротація особового складу із зони операції під час служби неможлива.

На думку британців, відсутність регулярних ротацій є одним із найважливіших факторів, що сприяють низькому моральному духу росіян, а також неспроможності російської армії проводити належну підготовку військових після вторгнення.

"Відсутність такої підготовки, ймовірно, сприяє ускладненням Росії у проведенні успішних комплексних наступальних операцій", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що, за даними української розвідки, в Російській Федерації розглядають сценарій оголошення повноцінної публічної мобілізації росіян на війну проти України. Це пов'язано з великими втратами окупантів на фронті.

У Головному управлінні розвідки повідомили, що мобілізаційні заходи в Росії жорсткі та репресивні. Законодавство закручується з акцентом на примус до участі у збройних силах. Щомісяця мобілізують декілька десятків тисяч осіб — понад 20 тисяч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.09.2023 10:33