Фото: zoda.gov.ua

Річниця вторгнення РФ: у КМДА пояснили, в якому форматі працюватимуть київські школи

Школи у місті Києві працюватимуть протягом 22-24 лютого у змішаному форматі. При цьому заклади освіти Київської області переходять на дистанційний режим.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram-каналі КМДА та Київської ОВА.

Зазначається, що дистанційне навчання у київських школах організують як паралельний процес, тому в будь-який день батьки можуть залишити дитину вдома та під'єднати її до навчання онлайн.

"Війна в країні триває вже рік і небезпечним є кожен її день. У столиці розроблений чіткий безпековий механізм для всіх закладів освіти та весь персонал проінструктований щодо дій у разі повітряних тривог", — зазначили в Департаменті освіти та науки Києва.

Повідомляється, що у всіх 404 школах столиці, що працюють в очному режимі, є укриття, де можуть розміститися всі учні разом з персоналом закладу.

Окрім того, зазначається, що підприємства та відомства у ці дні будуть працювати у звичайному режимі, тому деяким батькам буде ні з ким залишити дітей, особливо молодшого віку.

При цьому заклади освіти Київської області працюватимуть дистанційно.

"Рішення обумовлене ймовірною посиленою загрозою ворожих обстрілів та можливими провокаціями у зв'язку з річницею від повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Мета — зберегти здоров'я і життя дітей та педагогічних працівників", — йдеться у повідомленні ОВА.

Такий режим навчання стосується всіх освітніх закладів будь-яких форм власності. У той час як закладам дошкільної освіти рекомендовано працювати в режимі чергових груп.

Раніше повідомлялось, що Міністерство освіти рекомендує закладам освіти перейти на дистанційну форму навчання у період з 22 по 24 лютого. Це безпосередньо пов'язано із можливими ракетними обстрілами з боку Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.02.2023 16:02