Фото: Дніпропетровська ОВА

Російська армія обстріляла 13 областей України: як минула 516 доба повномасштабного вторгнення

Російська армія продовжує обстрілювати регіони України. За добу, що минула, ворог завдавав ударів по 13 областях. Є руйнування, постраждалі та загиблі.

Розповідаємо про ситуацію в регіонах станом на 09:00 25 липня за інформацією обласних військових адміністрацій.

Київщина

Вночі у столиці оголошували повітряну тривогу, ворога завдав атаку безпілотниками. Працювала ППО. За попередніми даними влучань не зафіксовано, падінь уламків в межах населених пунктів, а також постраждалих та поранених немає. Після падіння уламків в полі ліквідована пожежа стерні та травʼяного настилу. Оперативні групи продовжують роботу з фіксації можливих наслідків атаки.

Житомирщина

Уночі ворог атакував область дронами-камікадзе. За попередньою інформацією, внаслідок удару "шахедами" постраждав інфраструктурний об'єкт. Всі екстрені служби прибули до місця події та працюють. Інформація щодо наявності жертв та масштабів пошкоджень уточнюється.

Полтавщина

Під час нічної атаки на території області силами ППО збито ворожий безпілотник. Інші дані щодо наслідків атаки уточнюються.

Черкаська область

Уночі ворог атакував область безпілотниками. Є влучання: два "шахеди" поцілили в поля, ще один — у порожній сільськогосподарський ангар. Минулось без потерпілих і пожеж. Дані уточнюються.

Чернігівщина

За добу в регіоні нарахували шість обстрілів (51 вибух). У Семенівській громаді Новгород-Сіверського району — 14 вибухів (ймовірно обстріл із танка), два вибухи від мін, шість вибухів від артилерії. У Новгород-Сіверській громаді — 23 вибухи від САУ. У Сновській громаді Корюківського району — пʼять вибухів від мін. Обійшлось без жертв та руйнувань.

Сумщина

Ворог здійснив пʼять обстрілів, зафіксовано 41 вибух. Рашисти обстріляли чотири населені пункти у територіальних громадах: Краснопільскій, Білопільській, Середино-Будській, Шалигинській. Попередньо — без людських втрат та руйнувань цивільної інфраструктури.

У понеділок, 24 липня, упродовж дня ворог здійснив 24 обстріли прикордоння. Зафіксовано 101 вибух.

Обстрілів зазнали  17 населених пунктів у семи територіальних громадах області: Білопільській, Краснопільській, Хотінській, Юнаківській, Великописарівській, Новослобідській, Середно-Будській. Є руйнування будинків та лінії електропередач.

Дніпропетровщина

Двічі за ніч ворог обстрілював Мирівську громаду Нікопольського району. Пошкоджені два приватні будинки і три господарські споруди. Побиті авто та лінія електропередач. Минулося без постраждалих. 24 липня увечері під ворожим ударом була Синельниківщина. Надвечір російська армія вгатила з важкої артилерії. До Великомихайлівської громади прилетіло з десяток снарядів. Терористи цілили по полю з пшеницею. Дивом пожежі вдалося уникнути. Минулося  без жертв.

Запорізька область

Ворог завдав за добу 70 ударів по 19 населених пунктах області. Зокрема, 59 артилерійських обстрілів прийшлися по Новояковлівці, Гуляйполю, Залізничному, Левадному, Малинівці, Верхній Терсі, Новоандріївці, Кам'янському, П'ятихатках та інших селах на лінії фронту. Крім цього, зафіксовано сім авіаційних ударів по Лобковому та Оріхову, два РСЗВ-обстріли по Степовому та Новодарівці, а також два удари з БпЛА по Степногірську та Чарівному.

Внаслідок ворожого обстрілу у м.Гуляйполе загинула 82-річна жінка. Зафіксовано 21 руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

Харківщина

На Слобожанському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Гур’їв Козачок Богодухівського району і Піщане Чугуївського району. Ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Стрілеча Харківського району, Огірцеве, Бочкове, Нестерне і Бударки Чугуївського району.

На Куп’янському напрямку авіаудари зафіксовано біля Тернів, Вільшаної та Кислівки, а артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Красне Перше, Фиголівка, Дворічна, Западне, Куп’янськ, Одрадне та Кислівка. Внаслідок ворожого обстрілу с. Піщане Куп'янського району пошкоджено приватний будинок. Поранення зазнали 12-річний хлопчик та дві жінки 31 і 48 років. Стан легкий, без госпіталізації.

У понеділок ворог з мінометів обстріляв смт Дворічна Куп'янського району. Знищено майно ГУ Нацполіції в Луганській області. Постраждалих серед особового складу немає.

Луганщина

Ворожа авіація працювала поблизу Білогорівки. Від артилерійського вогню знов постраждали Невське та Білогорівка. За добу противник здійснив 143 обстріли (690 снарядів).

Донеччина 

За добу по області двоє загиблих (у тому числі — десятирічна дитина), десять поранених (з них четверо — діти). Ворог здійснив 16 обстрілів населених пунктів, застосувавши авіаудари "КАБ-250", РСЗВ "Смерч" з касетними боєприпасами, артилерію.

Обстріляні населені пункти: Авдіївка, Часів Яр, Лиман, Красногорівка, Торецьк, Костянтинівка, Дружківка, Курахове, с. Дружба, смт Нью-Йорк, смт Велика Новосілка. Пошкоджено десять житлових будинків (з них пʼять — багатоквартирних), два магазини, школа інтернат, котельня, три гаражі, будівля депо,  кафе.

Миколаївщина

Ворог здійснив артилерійський обстріл акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Херсонщина

За добу по області противник здійснив 46 обстрілів (250 снарядів). Були влучання у райони 27 населених пунктів області, систему життєзабезпечення загальноосвітньої школи та торговельне приміщення у Бериславському районі. Внаслідок ворожого артилерійського обстрілу Берислава дві людини отримали поранення.

Нагадаємо, вночі 25 липня російські окупанти атакували столицю України ударними дронами-камікадзе "Шахед". Повітряна тривога у Києві тривала три години. Це вже шоста атака дронів на Київ за цей місяць. Силами та засобами ППО усі повітряні цілі були знищені ще на підльоті до столиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 25.07.2023 11:24