Фото ілюстративне. Джерело: nikopolnews.net

Російська ДРГ знову намагалася прорватися на Півночі: прикордонники відкривали вогонь

Минулої ночі на Північному напрямку, в межах Семенівської громади Чернігівської області, російські диверсанти намагалися прорватися через український кордон. Наші прикордонники відкрили по ворогу вогонь на ураження, змусивши його відійти.

Про це повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв у Telegram.

Російську ДРГ у складі з чотирьох осіб друга прикордонна застава помітила за допомогою тепловізорів. Одночасно за сигналом тривоги до місця події висунулися резерви зі складу прикордонного загону та Збройних сил України. 

"Старший спостережний пост вирішив відкрити по ворогу вогонь на ураження, що змусило його відійти назад. Завдяки вмілим діям підрозділів Сил оборони ворог вкотре зазнав втрат та не досяг поставленої мети. Слава Україні! Разом переможемо!" — повідомив Наєв.

Активізація ДРГ на Півночі України

Останнім часом росіяни активізувалися на Північному напрямку. Зокрема, на початку липня ворог здійснив спробу проникнення через державний кордон України на Сіверському та Слобожанському напрямках. Однак вона була невдалою — окупанти зазнали втрат та були вимушені відступити. Для прикриття відходу диверсійно-розвідувальна група застосувала ствольну та реактивну артилерію.

Минулого тижня, 27 липня, наші військові також відбили чергову спробу російської диверсійно-розвідувальної групи прорватися на територію України — тоді ворог йшов з боку Сумської області.

Спікер Державної прикордонслужби Андрій Демченко пояснював, що ворог прагне поновити активні бойові дії на Півночі, тому й застосовує диверсійно-розвідувальні групи поблизу кордону. Він наголосив, що Сили оборони, які посилюють цей напрямок, і підрозділи ДПСУ, вчасно виявляють такі групи й не дозволяють заходити вглиб території України.

За його словами, основне завдання російських диверсантів — виявити розташування Сил оборони України, а також проводити різні заходи, зокрема мінування місцевості для того, щоб уразити наших захисників. Водночас, наголошував речник прикордонників, дії російських ДРГ часто призводять до смерті людей, адже вони розстрілюють машини з цивільними.

Нагадаємо, аби вберегти мирних мешканців, зі Сумської області, зокрема з прикордонних населених пунктів, проводять безкоштовну евакуацію. Потяг до столиці зі Сум відбуває щодня. У Києві людей зустрічають та пропонують поселення у модульному містечку у Вишгородському районі. Саме Сумщина останнім часом найактивніше обстрілюється ворогом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 01.08.2023 08:08