Фото ілюстративне. Джерело: ТСН

Російське міністерство необачно злило масштаби втрат армії окупантів

Міністерство праці та соціального розвитку Росії замовило 230 тисяч посвідчень для членів сімей загиблих ветеранів бойових дій. Такі дані опублікували на офіційному сайті інформаційної системи у сфері закупівель.

Про це повідомив "Главком". Згідно з умовами тендеру, Мінпраці РФ замовило майже мільйон посвідчень для ветеранів бойових дій і родичів загиблих ветеранів воєн та інвалідів.

Скрін із російського сайту закупівель

Скрін із російського сайту закупівель

Російське міністерство замовило 757 305 посвідчень ветерана бойових дій і 230 000 посвідчень для "членів сім'ї загиблого (померлого) інваліда війни, учасника Великої Вітчизняної війни та ветерана бойових дій»)". Вартість робіт оцінюється в понад 79 мільйонів рублів.

У документації вказано, що 600 тисяч посвідчень учасників бойових дій надійдуть до Міноборони, 86 805 — до Мінсоцзахисту, 60 тисяч — до МВС, 10 тисяч — до Росгвардії, 500 — до Мінбуду. 200 тисяч посвідчень для членів сім'ї загиблих розподілять на Міноборони, а ще 30 тисяч — на Мінсоцзахисту.

Скрін із російського сайту закупівель

Скрін із російського сайту закупівель

Скрін із російського сайту закупівель

Цифри, вказані в тендері, можуть розкривати реальні масштаби втрат російської армії після повномасштабного вторгнення до України. Сотні тисяч посвідчень ветеранів та членів сімей загиблих солдатів аж ніяк не в'яжуться із заявами Міноборони Росії про те, що "втрат немає, все йде за планом", а всі дані про втрати армії РФ нібито неправдиві.

До переліку осіб, яким видаються посвідчення "члена сім'ї загиблого (померлого) інваліда війни, учасника Великої Вітчизняної війни та ветерана бойових дій" з червня входять не лише родичі солдатів регулярної армії, а й загиблих на війні добровольців.

Генеральний штаб Збройних сил України сьогодні оприлюднив загальну кількість втрат російської армії з початку вторгнення — 273 460 військових.

Нагадаємо, заступниця очільника місії США при ОБСЄ Кортні Острієн заявила, що російські окупанти за перші шість місяців війни з Україною втратили 100 тисяч солдатів. Армія РФ помилково вважалася другою за силою у світі. Вона наголосила, що війна російського диктатора Володимира Путіна проти України стала не лише стратегічним, а й воєнним провалом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2023 10:21