Фото: Михайло Штекель/ "Радіо Свобода"

Втрати Росії за останні пів року війни проти України: США оприлюднили вражаючі цифри

Російські окупанти за останні шість місяців війни з Україною втратили 100 тисяч солдатів. Армія РФ помилково вважалася другою за силою у світі.

Таку заяву зробила заступниця очільника місії США при ОБСЄ Кортні Острієн під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, пише "Укрінформ".

Вона наголосила, що війна російського диктатора Володимира Путіна проти України стала не лише стратегічним, а й воєнним провалом.

"Росія часто стверджувала, що має другу за силою армію у світі, і багато хто вірив у це. Сьогодні багато хто вважає російську армію другою за силою в Україні", — заявила Острієн.

Чиновниця переконана, що дії окупантів "є прикладом провалу, навіть попри те, що Кремль завдає Україні руйнівної, безглуздої та безпричинної шкоди".

"За оцінками, втрати російських військ лише за останні шість місяців становлять понад 100 тис. осіб", — додала представниця США при ОБСЄ.

Острієн заявила, що Російська Федерація зараз перебуває у значно гіршому становищі порівняно із ситуацією, яка була до 24 лютого 2022 року. Це стосується військового, геополітичного та економічного стану.

Нагадаємо, станом на 8 червня 2023 року російська армія втратила понад 212 тисяч солдатів. Такі дані оприлюднив Генштаб ЗСУ.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов повідомляв, що руйнування гідроелектростанції жодним чином не вплине на звільнення України. Посадовець вважає, що підрив росіянами Каховської ГЕС — це "принципово новий етап російської агресії". Своїм вчинком Росія показала, що увесь час брехала про свої цілі війни в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.06.2023 22:51