Фото: konkurent.ua

Російські військові перебувають за три кілометри від річки Оскіл на Харківщині, — ISW

Ситуація на фронті залишається складною та напруженою, адже ворог продовжує наступальні дії. Російські окупанти перебувають приблизно за три кілометри від річки Оскіл на Харківщині.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Геолокаційні кадри, опубліковані 28 вересня, показують, що війська РФ нещодавно просунулися на південний схід від Глушківки (на південний схід від Куп’янська).

Аналітики стверджують, що 27 і 28 вересня російські війська вели наступальні дії:

  • на північний схід від Куп’янська в районі Синьківки та Кучерівки;
  • на південний схід від Куп'янська біля Степової Новоселівки;
  • на північний захід від Сватового біля Лозової, Табаївки, Глушківки, Кругляківки;
  • на північний захід від Кремінної поблизу Греківки, Невського, Макіївки, Новосадового;
  • на захід від Кремінної біля Тернів, Торського і Зарічного.

"Командир українського батальйону, який діяв на Сватівському напрямку, заявив, що російські війська повністю захопили Піщане (на північний захід від Сватового) і перебувають за два кілометри від річки Оскіл. ISW лише спостерігала підтвердження того, що російські сили знаходяться приблизно за три кілометри від річки Оскіл", — йдеться у звіті.

Український командувач заявив, що російські війська змінили тактику і знову використовують бронетехніку для ведення штурму. Зокрема, рашисти поповнили підрозділи погано підготовленим особовим складом, щоб відновити штурмові дії в цьому районі. 

До того ж в Інституті зазначили, що ворог 28 вересня продовжив наступальні операції в районі Часового Яру на Донеччині, але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було.

Нагадаємо, за даними Генштабу, ситуація на фронті залишається напруженою — ворог зосереджує основні наступальні зусилля на Покровському напрямку. Окрім того, окупанти активно атакують на Куп’янському, Лиманському і Времівському напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.09.2024 08:48