Фото: російські ЗМІ

Російські військові після обміну з полону повертаються на фронт, — розвідка

Після обміну військовополоненими російські солдати знову повертаються на фронт. Деяким з ним "щастить" вдруге потрапити у полон до ЗСУ.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Андрій Юсов в інтерв'ю ISLND TV. За його словами, порахувати, скільки окупантів знову ідуть на війну, неможливо, проте це непоодинокі випадки.

"По відсотках важко сказати, але повертаються, і це не поодинокі випадки", — сказав Юсов.

Він зазначив, що українські захисники фіксували випадки, коли одні й ті ж загарбники декілька разів потрапляли у полон до українських військових.

"Є такі фартові персонажі", — додав посадовець.

Водночас керівник ГУР Кирило Буданов повідомив, що Україна володіє набагато меншим так званим обмінним фондом у порівнянні з Російською Федерацією. 20 відсотків окупантів здаються у полон добровільно. Він не навів точні цифри полонених, пояснивши, що кількість так званого обмінного фонду є державною таємницею.

Нагадаємо, українська розвідка втілила у життя спецоперацію, завдяки якій здався у полон російський екіпаж з гелікоптером Мі-8. Підготовка до неї тривала шість місяців. Офіцер ЗСУ Артем Шевченко розповів, що командир екіпажу Мі-8, молодий офіцер, від самого початку розумів злочинність розвʼязаної війни його державою. Росіянин повірив українським розвідникам та успішно "перелетів на бік добра, світла і справедливості".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.08.2023 11:56