Фото: ijf.org

Російських та білоруських дзюдоїстів допустили до участі на чемпіонаті світу: з'явилось рішення Виконкому

Дзюдоїсти з Білорусі та Російської Федерації зможуть взяти участь на чемпіонаті світу. Міжнародна федерація дзюдо офіційно підтвердила участь спортсменів з країн-агресорів.

Про це повідомляється на офіційному сайті IJF.

Варто відзначити, що на турнір не допустять вісім членів делегації, які були заявлені. Ще наприкінці квітня організація IJF оголосила про повернення російських та білоруських спортсменів до змагань.

Вже у вівторок, 2 травня, Міжнародна федерація дзюдо підтвердила допуск спортсменів з РФ та Білорусі до престижних змагань. Таке рішення прийняв Виконавчий комітет IJF.

Також організація перевірила активність спортсменів у соціальних мережах щодо провоєнної пропаганди. У ході перевірки IJF виявила вісьмох членів делегації на чемпіонат світу-2023 — їх не допустили на турнір. Наразі невідомо, кого саме із членів делегації не допустили на чемпіонат світу.

Чемпіонат світу з дзюдо відбудеться з 7 до 13 травня у Досі.

Нагадаємо, українські спортсмени не зможуть брати участь у змаганнях, де будуть присутні спортсмени з країн-агресорів: Росії чи Білорусі. Обмеження стосуються усіх представників олімпійських, неолімпійських та паралімпійських видів спорту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 02.05.2023 15:11