Фото: росЗМІ

На території Білорусі зменшується чисельність армії РФ: прикордонники озвучили причину

Чисельність армії Російської Федерації значно зменшилась на території Білорусі за останній час. Після завершення навчання на території Білорусі, підрозділи російських військ повертаються на територію РФ.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

"Кількість військовослужбовців збройних сил Росії на території Білорусі значно менше, ніж це було ще кілька місяців тому. Раніше, за нашими даними, їх там перебувало близько 10-11 тис. військовослужбовців. На цей час — це близько 2 тис. 800 військовослужбовців, які, як правило, залучені на полігонах до навчання", — наголосив Демченко.

Речник запевнив, що після завершення навчання на території Білорусі підрозділи ворожих військ повертаються на територію Росії й надалі відправляються на схід України, де тривають найгарячіші бої. 

"Росія, тих, хто завершує підготовку, перекидає на свою територію для того, щоб відправити їх на Схід нашої країни, де ведуться повномасштабні бойові дії", — додав Демченко.

За словами прикордонника, на цей момент ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою, проте українські прикордонники не втрачають пильності й готовності реагувати на будь-які загрози.

"Ми не відмічаємо, що по той бік кордону у росіян є необхідне ударне угрупування, яке б могло здійснити вторгнення на територію нашої країни. Але, ми маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій, бо ми добре пам’ятаємо 24 лютого минулого року, коли Білорусь, білоруські прикордонники так люб’язно відкрили свій кордон і дозволили російським колонам вдертися на територію нашої держави й з цього напрямку", — додав Демченко.

Нагадаємо, проти українських військ Росія використовує близько 369 000 осіб особового складу та приблизно 5 900 одиниць важкого озброєння. Окупаційні сили налічують орієнтовно 315 формувань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.05.2023 21:10