Росія атакувала ракетами порт в Одесі

23 ЛИПНЯ 2022 13:00

Зранку суботи, 23 липня, Росія атакувала Одесу крилатими ракетами типу "Калібр".

Про це пише TrueUA із посиланням на ОК "Південь".

"Росіяни атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу "Калібр", – йдеться в повідомленні.

Дві ракети збито силами протиповітряної оборони, дві влучили в об'єкти інфраструктури порту.

На обстріл відреагувало МЗС України. Прес-секретар відомства Олег Ніколенко повідомив, що Росії знадобилося менше ніж доба, аби порушити домовленості угоди щодо "зернового коридору". Він назвав удар по порту Одеси "плювком голови Кремля Володимира Путіна в обличчя ООН й Туреччини", які доклали зусиль для досягнення угоди щодо "зернових коридорів".

"Менш як 24 годин знадобилося Російській Федерації, щоб ракетним ударом по території порту міста Одеса поставити під сумнів домовленості та обіцянки, дані нею ООН та Туреччині у підписаному вчора в Стамбулі документі", – пише Ніколенко.

"Україна наголошує на необхідності неухильного виконання домовленостей щодо відновлення безпечного експорту українських сільськогосподарських товарів Чорним морем з трьох портів: Одеси, Чорноморська та Південного", – додає Ніколенко.

Україна закликає ООН й Туреччину забезпечити дотримання Росією її зобов‘язань. У разі невиконання домовленостей, Москва нестиме відповідальність за посилення глобальної продовольчої кризи.

Нагадаємо, напередодні у Стамбулі було підписано меморандум про відкриття "зернового коридору" у Чорному морі. Україна, Росія, Туреччина та ООН домовилися про розблокування експорту українського зерна.

Війна, 23.07.2022 13:00