Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Росія готує до депортації майже три тисячі дітей з Луганщини

Російські загарбники готують до депортації ще понад 2,7 тисячі дітей з Луганської області. Попри те, що ще минулого місяця Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт дитячого омбудсмена і президента РФ, звинувативши їх у воєнних злочинах у зв’язку з незаконною депортацією українських дітей, ці дії на окупованих територіях не припиняються.

Про це повідомили у Луганській обласній військовій адміністрації.

Окупанти проводять медичні огляди дітей у "ЛНР", після деякі з них зникають. Медики з РФ вже оглянули понад 94 тисячі хлопчиків та дівчат, про що заявили самі окупанти. Різного ступеню патологія "виявлена" у 69,6% з них, що вже дає привід для депортації.

"Виписані направлення на госпіталізацію, яка зазвичай відбувається в медзакладах на території РФ, 2726 дітям. Медогляди проводять фахівці з Башкортостану, Татарстану, Брянської, Саратовської, Калузької, Воронезької областей тощо. По типу — "незалежні експерти", — зазначають у Луганській ОВА.

Нагадаємо, Україна порахувала, скільки українських дітей незаконно депортувала Росія на свою територію, або утримує на окупованій території. РФ викрала майже 4,4 тисячі дітей, які є сиротами, напівсиротами або позбавлені батьківського піклування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.04.2023 01:13