Фото: Вадим Скібіцький. Джерело: ГУР

Росія готує нові ІПСО у Європі, щоб переконати біженців не повертатися в Україну, — ГУР

Москва готує нові пропагандистські операції проти України в країнах Європейського Союзу. Наразі росіяни проводять потужні інформаційні заходи в Італії.

Про це повідомив заступник керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький, пише LB.ua. 

За його словами, в Італії кремлівська пропаганда використовує своїх поплічників, так званих журналістів з окупованої території України. Саме вони поширюють у цій країні пропагандистські матеріали на користь Росії.

Також Москва активно збирає інформацію на окупованій території про військову діяльність України й використовує багато інформаційних майданчиків для розповсюдження своєї пропаганди в європейських країнах. Йдеться про презентацію різних художніх і документальних книжок нібито про злочини України на території Донецької та Луганської областей.

"Буквально цілий рік парламентська комісія державної думи Російської Федерації збирала доказову базу щодо відношення України до дітей. Ми очікуємо, що все це Росія буде вивалювати міжнародній спільноті, виправдовуючи насамперед свою збройну агресію", — наголосив Скібіцький. 

Він додає, що Росія "працює" з біженцями, які виїхали з України з початком війни. За словами Скібіцького, це дуже потужна робота, яку розпочали росіян. Йдеться про створення різних товариств, навчання дітей та впливу через церкву.

"Це те, що використовується для того, щоб наші українці втратили свою ідентичність, а ще більше — щоб ніколи не поверталися до нас", — зазначив він.

Водночас воєнна розвідка спільно з Міністерством закордонних справ працюють для зриву планів Москви, але потрібні й зусилля української спільноти в інших країнах.

Нагадаємо, раніше Центр протидії дезінформації повідомляв, що російські пропагандисти запустили нову хвилю фейкової інформації щодо подій у Курській області РФ. Йдеться про начебто масові вбивства мирного населення українськими військовими та диверсантів на цивільних авто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.08.2024 02:30