Фото: dw.com

Кремлівська пропаганда готує росіян до тривалої війни з Україною, — ISW

Російська пропаганда готує своїх громадян до тривалої війни проти України. Зокрема, про це свідчать заяви заступника голови Ради безпеки Росії Дмитра Медведєва, як активно поширили кремлівські ЗМІ.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Як зауважили фахівці Інституту, Медвєдєв заявив, що українська держава не існуватиме до 2034 року. Такі заяви, на думку аналітиків свідчать про те, що російську громадськість готують до тривалої війни в Україні, пообіцявши, знищити українську державність протягом десяти років.

За даними ISW, в одному із інтерв'ю для пропагандистського видання Медведєв заявив, що "не дарма" генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг припустив, що Україна може вступити до Альянсу протягом наступних десяти років. Скандальний політик зробив висновок, що Україна "ніколи" не вступить до НАТО, оскільки до 2034 року зміниться керівництво НАТО, і тому "цілком можливо, що горезвісної "країни 404" також не буде існувати. 

"Примітно, що Медведєв прямо не сказав, що Україна припинить своє існування до 2034 року — скоріше, це був побічний наслідок його заяв, — але російські ЗМІ, зокрема кремлівський інформаційний канал ТАСС , негайно почали публікувати статті із заголовками на кшталт "Медведєв визнав, що У 2034 році України не буде" та "Медвєдєв передбачив зникнення України до 2034 року", — зауважили аналітики.

Фахівці зазначили, що те, як наразі російська пропаганда трактує заяви Медведєва, має кілька наслідків. Перш за все, пряме припущення, що Росія зможе "знищити Україну" до 2034 року, є обіцянкою російській громадськості, що Росія зможе виграти війну і досягти своєї мети, а по-друге це створює обережні інформаційні умови та суспільні очікування щодо війни, яка триватиме ще одне десятиліття, але яка завершиться бажаною для Росії "перемогою". 

"Цей російський наратив також прямо й рішуче підриває окремі спроби окремих кремлівських чиновників припустити, що Росія готова "вести переговори" про "мир" з Україною, і далі підкреслює, що єдиним бажаним для Кремля кінцевим станом війни є повне знищення Українська держава і народ", — наголосили в ISW.

Війна, 18.07.2024 07:07