Підписання нової угоди у Пхеньяні. Джерело: північнокорейські ЗМІ

Росія і Північна Корея підписали нову угоду: в чому ще співпрацюватимуть диктаторські режими

Росія та Північна Корея після двосторонніх переговорів з економіки, науки та технологій підписали протокол про розширення співпраці в різних сферах. Російська урядова делегація впродовж декількох днів перебувала в Пхеньяні.

Про це повідомив Yonhap. Там стверджують, що угоду підписали після того, як дві країни провели десяте засідання Комітету зі співробітництва в галузі торгівлі, економіки, науки та технологій у середу, 15 листопада, у Пхеньяні.

Зустріч відбулася у продовження саміту між північнокорейським лідером Кім Чен Ином і російським диктатором Володимиром Путіним у вересні. Російська урядова делегація на чолі з міністром природних ресурсів Александром Козловим прибула до Пхеньяна 14 листопада для участі у засіданні.

Сторони обговорили кроки щодо "пожвавлення та розширення багатогранного двостороннього обміну і співпраці в різних сферах, включаючи торгівлю, економіку, науку і техніку".

Спільний комітет КНДР і Росії, консультативний орган з питань економічного співробітництва на рівні міністрів, провів дев'ять раундів засідань у період з 1996 по 2019 рік.

Південнокорейське міністерство об'єднання раніше заявляло, що на листопадовому засіданні комітет, ймовірно, обговорить різні питання, розпочинаючи від продовольчої допомоги, економічної та логістичної співпраці, закінчуючи відправленням північнокорейських робітників до Росії.

Центральне телеграфне агентство КНДР окремо повідомило, що міністри спорту Північної Кореї та Росії провели переговори в Пхеньяні та підписали угоду про розширення обмінів і співпраці в спортивній сфері на 2024-2026 роки.

Нагадаємо, 3 листопада стало відомо, що Північна Корея, ймовірно, передала Російській Федерації балістичні ракети малої дальності. Окупанти могли отримати північнокорейський аналог "Точки-У" або Р-17.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.11.2023 14:12