Принцеса Уельська. Скріншот із відео

Росія, Китай та Іран поширюють неправду про принцесу Уельську

Росія, Китай та Іран поширюють дезінформацію про принцесу Уельську, щоби дестабілізувати британську націю. У неї нещодавно виявили онкологічне захворювання.

Про це повідомив The Telegraph із посиланням на джерела в уряді Великої Британії. Урядовці на умовах анонімності розповіли журналістам побоювання, що за поширенням диких теорій змови та онлайн-чуток про стан здоров’я принцеси стоять ворожі держави. Зокрема, інтернет-тролі "накинулися" на принцесу за те, що вона раніше не оприлюднила діагноз.

"Частиною способу дії ворожих держав є дестабілізація ситуації – незалежно від того, підриває це легітимність наших виборів чи інших інституцій", — розповіло джерело в уряді.

Китаю закидають причетність і до інших атак проти британців. Міністерство закордонних справ Великої Британії готується оголосили нові санкції проти Китаю за керовані урядом кібератаки проти групи членів парламенту та перів.

Також очікується виступ віцепрем'єра Олівера Доудена, який має повідомити про загрозу втручання Китаю в британську демократію. За даними журналістів, він скаже про те, що Китай стоїть за торішнім зломом виборчої комісії, під час якого хакери отримали дані 40 мільйонів виборців.

Як відомо, 22 березня Кейт Міддлтон повідомила, що в неї виявили онкологію. Принцеса проходить хімієтерапію.

Нагадаємо, 18 березня російські пабліки поширили новину про нібито смерть британського короля Чарльза III. Ця інформація виявилася фейковою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.03.2024 09:37