Фото: Facebook-сторінка Петра Порошенка

Росія націоналізувала Липецьку фабрику Roshen Порошенка

У Липецькій області Росії Жовтневий районний суд стягнув у власність держави акції колишньої Липецької кондитерської фабрики Roshen екс-президента України Петра Порошенка. Крім того, у власність країни-агресорки перейшов і статутний капітал у торговому підприємстві ТОВ "Рошен".

Про це повідомило видання LIGA.net із посиланням на дані судової системи Липецької області РФ.

Зокрема, йдеться про акції АТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" та 94,9976% часток у статутному капіталі ТОВ "Рошен", що належать "Центрально-Європейській кондитерській компанії", і 5% часток у статутному капіталі ТОВ "Рошен", які належать Олегу Казакову.

"Цим же рішенням суд заборонив засновнику Roshen Петру Порошенку, його сину Олексію Порошенку та колишньому директору Липецької кондитерської фабрики Олегу Казакову діяльність на території держави-агресора", — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що рішення суду в адміністративній справі звернено до негайного виконання. Проте все ще може бути оскаржено.

Що відомо про Липецьку фабрику Roshen

П'ятий президент України Петро Порошенко активно вів бізнес у Росії до 2014 року. Однак, після початку вторгнення країни-агресорки на територію нашої держави та анексію Криму і деяких регіонів Донецької та Луганської областей, Росія заарештувала фабрику та не дозволила її продати. Відтак, з 2014 року Липецька фабрика не отримувала фінансування з України, а її доходи не враховувалися в загальному обороті Roshen.

рошен у РФ

Фото: "Економічна правда"

У 2015 році центральний апарат Слідчого комітету РФ відкрив кримінальне провадження щодо керівництва фабрики. Там запевняли, що з бюджету Росії було викрадено близько 180 мільйонів рублів шляхом незаконного відшкодування податку на додану вартість. Кого саме слідство вважає організатором махінацій, не повідомлялося. Басманний суд Москви наклав арешт на майно фабрики в Липецьку: склад готової продукції, чотири цехи, будівлю підсобного корпусу та сім ділянок землі площею понад 700 тисяч квадратних метрів.

За рішенням корпорації Roshen з 1 квітня 2017 року на Липецькій фабриці повністю було зупинено виробництво. Також свою діяльність зупинив торговий дім та склад готової продукції. Потужності заводу були законсервовані, а усіх співробітників фабрики звільнили.

Нагадаємо, раніше Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо п’ятого президента, керівника партії "Європейська Солідарність" Петра Порошенка, у якій політика підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.02.2024 18:37