Фото ілюстративне зі соцмереж

Росія намагається зірвати мобілізацію в Україні, — Центр протидії дезінформації

Російська пропаганда активізувала свої зусилля зі зриву мобілізації в Україні. У мережі масово поширюються маніпуляції навколо перевірок, які здійснювалися працівниками територіальних центрів комплектувань напередодні, зокрема в Києві. 

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації на своїй сторінці в Facebook. За даними Центру, ворожі медіа подають цю ситуацію як "беззаконня" та намагаються масштабувати цю подію, надати їй більшого значення, ніж це є насправді. 

Також фіксується збільшення кількості публікацій у медіа та соцмережах, які просувають такі антимобілізаційні наративи:

  • "мобілізація в Україні є соціально несправедливою";
  • "українська влада хоче воювати до останнього українця";
  • "Україна не має майбутнього".

Водночас, як зазначає ЦПД, пропагандисти ворога замовчують жорсткі мобілізаційні заходи, які відбуваються у самій Росії. 

"Загальна мобілізація була оголошена в Україні у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення Росії як вимушений захід та єдиний спосіб врятувати країну від кремлівських загарбників. Працівники ТЦК діють в рамках своїх повноважень", — йдеться у заяві Центру протидії дезінформації.

Раніше повідомлялось, що 9 жовтня Верховна Рада остаточно підтримала звільнення українців віком до 25 років від мобілізації.

Наразі до війська можуть призвати чоловіків віком від 25 до 60 років. Проте раніше нижня межа мобілізаційного віку становила 27 років, але 2 квітня 2024 року Володимир Зеленський підписав закон про зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників.

Нагадаємо, у липня 2024 року речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін заявляв, що поки гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку немає. Цьому сприяла велика кількість осіб, які оновили військово-облікові дані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2024 19:59