Фото ілюстративне. Джерело: Міноборони

У Міноборони зробили заяву щодо зниження мобілізаційного віку

Станом на сьогодні гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку немає. Цьому сприяла велика кількість осіб, які оновили військово-облікові дані.

Таку заяву зробив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін, пише New Voice.

Він зокрема порівняв нинішні темпи мобілізації з тими, коли люди йшли до війська на початку повномасштабної війни.

"Ми не можемо зараз говорити про цифри, бо це чутлива інформація, яка не розголошується. Зараз ситуація змінилася, мотивація змінилася. Якщо спочатку кожна людина приймала для себе відповідальне, але емоційне рішення, то зараз природа цих рішень змінилася. Люди зважують, усвідомлено шукають підрозділ, бригаду, посаду, і таким чином визначають свою долю. Для кожної людини це рішення дуже непросте. Треба з величезною повагою ставитися до людей, які зараз крокують до війська, які зараз обирають військовий шлях", — зазначив Лазуткін.

Речник Міноборони також наголосив, що наразі немає потреби у зниженні призовного віку

"Нині кількість тих, хто оновив свої військово-облікові дані, значно перевищує потреби війська на тепер. Тож, станом на зараз, гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку немає. Але ситуація на війні залежить від багатьох чинників і це може змінюватися. Наразі ми не бачимо такої необхідності", — додав Дмитро Лазуткін.

Нагадаємо, вже у вівторок, 16 липня, для військовозобов'язаних завершився 60-денний термін для оновлення військово-облікових даних, який був відведений законом про мобілізацію. Відтак, всі чоловіки віком від 18 до 60 років, а також жінки медичних спеціальностей повинні до цього дня подати до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки оновлені дані про себе.

Недавно заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко повідомляла, що на теперішній момент робота із впровадження в Україні електронних повісток військовозобов'язаним не ведеться, адже для цього необхідно ухвалити відповідне законодавство.

Також повідомлялось, що Кабінет міністрів вніс зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку щодо оповіщення призовників, військовозобов’язаних і резервістів.

Раніше директор Департаменту кадрової політики Міноборони України Марк Андрусяк заявив, що оновлення військово-облікових даних не означає обов'язкову мобілізацію таких осіб. Потреба Збройних сил для призову значно менша, ніж мобілізаційний ресурс держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.07.2024 09:43