Фото: ГУР МО

Росія планує мобілізувати ще 400 тисяч військових, — міноборони Британії

Російська влада готується розпочати велику військову кампанію з набору додаткових 400 тисяч військових. Громадянам презентують це як залучення добровольців, професійних кадрів, а не як нову обов’язкову мобілізацію.

Про це повідомляють британські розвідники.

На їх думку, дуже малоймовірно, що під час кампанії вдасться залучити 400 тисяч справжніх добровольців.

"Існує реалістична ймовірність того, що на практиці ця різниця буде розмитою, і що регіональна влада намагатиметься досягти встановлених цілей набору, примушуючи чоловіків вступати (до армії, — ред.)", — припускають у Британії.

Російська влада, ймовірно, обрала нібито "добровольчу модель", щоб задовольнити дефіцит персоналу, з метою мінімізації внутрішнього інакомислення. 

"Однак відновлення російської бойової могутності в Україні вимагатиме не лише персоналу. Росії потрібно більше боєприпасів і військової техніки, ніж вона має зараз", — йдеться в розвідданих. 

Британська розвідка 30 березня 2023

Нагадаємо, Російська Федерація відмовилась провести демобілізацію студентів в "ЛНР" та "ДНР". На початку повномасштабного вторгнення окупанти провели "загальну мобілізацію" на захоплених районах Донецької та Луганської областей. Згодом вони пообіцяли демобілізувати студентів у так званих "закладах вищої освіти", але обіцянку не виконали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.03.2023 10:25