Фото: Корреспондент.net

Росія планує збільшення військових витрат: британська розвідка назвала джерело фінансування

Ймовірно, Росія не зможе досягти запланованого в бюджеті на 2024 рік рівня доходів. Цілком можливо, що уряду доведеться шукати інші способи фінансування запланованих витрат.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Як зазначається у звіті за 5 лютого, уряд Російської федерації має амбітні плани щодо збільшення витрат на 26% у 2024 році. Це ґрунтується на оптимістичних очікуваннях збільшення доходів на 22%, при цьому доходи від нафти та газу, за прогнозом, мають збільшитися майже на 25%.

Очевидно, що російському уряду доведеться скоротити свої відрахування до Фонду національного добробуту та збільшити внутрішні податки та борг для фінансування запланованих витрат.

"Така політика, цілком ймовірно, негативно вплине на економіку в середньостроковій та довгостроковій перспективі, підтримуючи інфляційний тиск або обмежуючи майбутнє економічне зростання. Фонд національного добробуту, який нібито призначений для довгострокового економічного добробуту росіян, по факту він все частіше використовується для фінансування вторгнення в Україну. Вартість його активів впала на десять відсотків у 2023 році",  зазначають у британській розвідці.

 британська розвідка 5 лютого

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, у листопаді минулого року глава Кремля Володимир Путін підписав закон, який значно збільшує російські федеральні витрати у 2024 році. Туди увійшов рекордний рівень видатків на оборону. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.02.2024 12:33